Конституционната реформа е необходима. Това беше обяснено толкова ясно, че не

...
Конституционната реформа е необходима. Това беше обяснено толкова ясно, че не
Коментари Харесай

България е осъдена над 10 пъти за липса на контрол върху главния прокурор

" Конституционната реформа е нужна. Това беше обяснено толкоз ясно, че не знам за какво продължаваме още веднъж да разясняваме това, че съдът би трябвало да бъде самостоятелен, че прокуратурата би трябвало да има отчетност, че би трябвало да има механизми, които да управляват основния прокурор ", разяснява министър председателят Николай Денков по отношение на измененията в Конституцията.

По-рано президентът Румен Радев разгласи, че ще сезира Конституционния съд за измененията.

„ Емоциите, които някой се пробва да вкара последните седмици, нямат нищо общо със същината. Да напомня също по този начин, че текстовете, които бяха признати, са съветвани с Венецианската комисия, значително са предложени от Венецианската комисия като разновидности, тъй че ние сме приели някои разновидности “, сподели Денков.

Той добави, че България е наказана над 10 пъти по тази причина, че няма надзор върху основния прокурор.

„ Ако болката е във връзка с измененията за служебното държавно управление, тъй като това също се появява като тематика, това, което адресират тези промени, е, че България като парламентарна република не би трябвало да оставя еднолична власт, която в дълги интервали от време да няма парламентарен надзор “, изясни той.

Денков посочи, че гласуваните промени в Конституцията са единствено първа стъпка в процеса, като предстоят и промени в закони.

Демонтажът на Паметника на Съветската войска

Областният шеф на София е подготвил обжалване на решението на съда, сподели министър председателят Николай Денков, който разяснява решението на Административния съд в София-град да бъдат прекъснати дейностите по демонтажа на Паметника на Съветската войска.

„ Вероятно на следващия ден ще бъде изпратено. Там има причини, те са задоволително ясни. Нека да върви процедурата и ще забележим крайния резултат “, уточни министър председателят.

„ Има причини. Когато тече правосъдно дело, не е редно различен да споделя дали е вярно или погрешно. Съдът ще каже. Това, което мога да кажа, е, че се оспорва както допустимостта на настояването, по този начин и решението на първата инстанция “, изясни той.

Административният съд в София спря демонтажа на Паметника на Съветската войска. Според съда по делото не са показани административен акт, нито контракти, от които да излиза наяве, какво следва да стане с фигурите след демонтажа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР